Voorkeuren

Maaltijd

Prei, zalm pannetje

Dit recept is heel makkelijk om te maken en een keer wat anders met vis. En, prei is niet duur dus dit is mooie compensatie voor de enigszins duurdere zalm. Ik gebruik mijn moeder weleens als proefkonijn en zij vond dit gerecht Heerlijk! Ze heeft zitten smikkelen (en ik zelf ook)

Benodigdheden voor hoofdgerecht van 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 3 stelen prei, in ringen gesneden en goed gewassen
  • 250 champignons, in vieren gesneden
  • 250 ml kookroom
  • 1 el groentenbouillon
  • 1 el fijne mosterd
  • 4 vastkokende aardappelen geschild en in vieren gesneden
  • Eventueel peper en zout

Bereidingswijze

    1. Doe in een koekenpan (het liefste met deksel) een klontje boter. Als deze gesmolten is doe dan de prei en de champignons erbij en bak tot ze net zacht zijn.
    2. Kook ondertussen in een andere pan de aardappelen met een beetje zout gaar in kokend water. In ongeveer 10 minuten. Test door middel van een vork in een aardappel te steken of deze gaar zijn. Als dit makkelijk gaat, zijn de aardappelen gaar.
    3. Doe dan de kookroom bij de prei en champignons en roer goed door. Vervolgens voeg je de bouillon en mosterd toe en nogmaals goed doorroeren.
    4. Maak twee ‘kuiltjes’ in de preisaus en leg hierin de zalm. Zet ondertussen het vuur laag. Doe nog een beetje zout op de zalm en doe de deksel op de pan. Laat de zalm in het prei mengsel langzaam gaarkoken. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Als je geen deksel hebt, dek dan de pan af met aluminiumfolie.
    5. Als de zalm gaar is, leg je een paar partjes aardappel op een bord. Leg hier overheen een flinke lepel zout en als laatste het zalmfiletje. 

    Tip: vervang de gekookte aardappelen door aardappelpuree. Maar met een snee geroosterd brood is het ook heel lekker. 

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet