Salade Caprese met aubergine

Dit is zo’n lekkere variant op de salade caprese. Je hoeft alleen maar gegrilde aubergine toe te voegen. Heel makkelijk maar een heerlijke combinatie. Door een makkelijke toevoeging krijg je een heel andere salade. Heerlijk als voorgerecht maar ook zeker als lunch. En wil je nog iets extra’s, is een heerlijke gerookte ham ook een heerlijke toevoeging op dit heerlijke gerecht.

Benodigdheden voor 2 salades als voorgerecht 

  • 10 plakjes aubergine (haal je uit 1 grote aubergine)
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 2 grote trostomaten
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • Olijfolie voor te bakken en over de salade te besprenkelen
  • Balsamico crème
  • Rucola salade melange

Bereidingswijze

  1. Doe ik een koekenpan een flinke scheut olijfolie. Laat het goed heet worden. Bak de plakken aubergine in de pan aan zodat deze een lekkere grilsmaak krijgt. Voeg net voordat de plakken klaar zijn nog even de knoflook toe. Doe dit op het laatste anders verbrand de knoflook en dit is niet lekker. Zet de aubergine even aan de kant.
  2. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken.
  3. Pak twee borden en verdeel over deze borden naar wens de rucola salade.
  4. Leg hier dakpansgewijs de tomaat, aubergine en mozzarella op. Maak er een mooi plaatje van.
  5. Druppel vervolgens de olijfolie en de balsamicocreme eroverheen en klaar is je salade.

Tip: voeg een paar geroosterde pijnboompitjes toe voor extra bite. 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet