sinaasappel yoghurt cake

Sinaasappel Yoghurt cake. Fris, romig en luchtig. Eigenlijk, gewoon lekker. Makkelijk te maken. Het enige wat meer tijd kost is de tijd dat de cake in de oven moet garen. Maar terwijl hij in de oven staat, heb jij je handen vrij! Ideaal toch?

 

Ingrediënten 

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2tl bakpoeder
  • snufje zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 170 ml yoghurt
  • 3 eieren (M)
  • 1tl vanille extract
  • 100 ml zonnebloemolie

Glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3el sinaasappelsap

Bereidingswijze:

  1. Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp in een kom door elkaar. In een andere kom meng je yoghurt, eieren, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag. Giet het beslag in een ingevette (en eventueel met bloem bestoven) cakevorm.
  2. Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  3. Nadat de cake is afgekoeld maak je in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en sinaasappelsap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Giet dit over de cake zodat het een beetje uitloopt over de zijkant.

Smakelijk! 

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet