Voorkeuren

Maaltijd

snelle chili con carne

Dit is mijn recept voor chili con carne. Ik houd hier van! Ben dol op kidneybonen en de smaak van de saus. Ik heb mijn eigen kruidenmengsel voor de chili maar als je een kant en klare wilt kopen dan adviseer ik een zakje burrito kruiden van Santa Maria. Hierin zit ook gerookte paprikapoeder verwerkt en dat maakt het gerecht voor mij extra lekker. Let wel op, hier zit nog redelijk veel zout in verwerkt, dus voeg voor de rest geen zout toe.

TIP: Maak meer kruidenmengsel en bewaar het in een potje, dan ben je de volgende keer nog sneller klaar met deze heerlijke chili! 

Ingrediënten voor 4 personen  

  • 400 gram rundergehakt
  • 3 puntpaprika’s, in blokjes gesneden
  • 1 steel prei, in grove stukken gesneden
  • 1 blik (400 gram) kidneybonen
  • 1 blik (300 gram) mais
  • 1 blik tomatenstukjes

    Voor het kruidenmengsel:

  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 0,5 tl komijn poeder
  • 0,5 tl koriander poeder
  • 1 tl knoflook poeder
  • chili- of Cayenne poeder naar smaak
  • ½ tl zout
  • 1 tl ui poeder
  • een snuf piment

Bereidingswijze:

    1. Pak een grote wok en rul het gehakt in een scheut olijfolie los.
    2. Bak vervolgens de paprika en prei even mee en voeg de kruiden toe. Meng het geheel goed door.
    3. Voeg het blik tomatenstukjes toe en de tomatenpuree. Roer goed door zodat alles goed oplost en een mooie saus ontstaat. Voeg dan als laatste de mais en kidneybonen toe en roer goed door. Als je dan de saus te dik vindt, voeg dan nog een beetje water toe.
    4. Klaar is je chili! Serveer met rijst, een flinke dot crème fraiche en geraspte kaas!

    TIP: Deze chili kun je ook heel goed in een wrap eten. Smeer de wrap in met crème fraiche, leg dan wat sla op de wrap en een flinke lepel chili.  Maak af met een beetje geraspte kaas. Rol de wrap op en eten maar. (let op hoe je de wrap oprolt, anders loopt de chili eruit. Ik eet dit gewoon altijd met mes en vork)

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet