Voorkeuren

Maaltijd

spinazieroom

Dit is een basis recept om vele andere heerlijke gerechten mee te maken. Een heel gezonde basis die je wel twee dagen in de koelkast kunt bewaren. Boordevol eiwitten en gezonde groenten.

Benodigdheden voor 1 portie

  • 300 gram verse spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst of fijngesneden
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • Goede snuf peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en knoflook in de pan met wat olijfolie aan.
  2. Doe ondertussen de ricotta en de eieren in een kom. Als de ui en knoflook mooi glazig kijkt, doe deze dan bij de ricotta en ei. Doe dan een flinke snuf zout en lekker veel peper erbij. Roer het vervolgens goed door met een garde zodat het ei goed is doorgeroerd.
  3. Bak in de pan met een scheut olijfolie vervolgens de spinazie aan totdat deze geslonken is. Roer deze vervolgens voorzichtig door het ricotta-eimengsel.

 De spinazieroom is nu te gebruiken voor heel veel lekkere recepten. Zoals de wrap-pizza met zalm of de pompoenlasagne. Deze recepten vind je ook op mijn website.

Smakelijk!!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet