tonijnsalade

Een heerlijke salade met eindeloze mogelijkheden. Vroeger maakte ik vaak zelf tonijnsalade. Met ketchup, mayonaise, sherry en diverse kruiden en specerijen. Erg lekker maar natuurlijk minder gezond. In ketchup zit veel suiker en helemaal geen groenten erbij.

In deze salade voeg ik yoghurt toe, appel, komkommer en olijf. Ook voeg ik een mayonaise toe om het geheel toch een beetje romig te maken. Door de toevoeging van heerlijke specerijen wordt dit een heerlijke salade. En door de toevoeging van appel wordt de salade ook een beetje zoeter.

 Maak er een hapje van door het in een witlofschuitje te serveren, maak er een salade van met witlof. Snijd de witlof fijn en leg hier bovenop de salade. Of doe het op een cracker en leg er nog plakjes gekookt ei op voor een fijne lunch. Genoeg mogelijkheden dus voor deze lekkere salade.

 

Benodigdheden 

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 1 grote eetlepel olijvenschijfjes (groen of zwart, maakt niet uit)
  • 1 appel
  • 1 grote el komkommer in blokjes
  • 1 el griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Eventueel Snuf gerookt paprikapoeder (daar moet je van houden)

    Bereidingswijze

    1. Laat de tonijn goed uitlekken in een vergiet. Zo lang mogelijk omdat anders de saus waterig wordt.
    2. Snijd de appel in blokjes. Ik doe met schil, maar je mag de appel ook schillen.
    3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door. Hij is nu klaar om ervan te genieten op jouw manier.

    TIP: Je kunt dus gerookte paprika poeder toevoegen in je salade. Dit geeft je salade een heerlijke hartige smaak. Voeg ook nog eens geroosterde pijnboompitten toe. 

              Terug naar overzicht
              © 2025
              Created by LR Internet