Voorkeuren

Maaltijd

vegetarische pompoenlasagne

Wat een heerlijk recept! Boordevol gezonde groenten en ook nog met veel eiwitten. Ricotta en eieren bevatten zeer veel eiwitten en die heb je echt nodig voor een gezonde leefstijl.

Maak een grote schaal en eet het nog een keer als avondeten of als lunch. Makkelijk warm te maken en nog steeds lekker.

Benodigdheden voor 2 personen 

  • ½ flespompoen, geschild en in dunne schijfjes gesneden
  • 1 courgette in schijfjes gesneden
  • 1 keer recept van de spinazieroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Vet de ovenschaal ligt in met olijfolie. Begin met een laagje spinazieroom te maken in de ovenschaal van 1/3 van het mengsel.
    2. Leg vervolgens een laag pompoen erbovenop en een laagje courgette. Strooi er vervolgens een beetje zout en voldoende peper overheen.
    3. Maak vervolgens weer een laag spinazieroom van 1/3. Maak dan weer een laag pompoen en courgette zoals beschreven bij stap 2.
    4. Doe dan als laatste de overgebleven spinazieroom erop en werk af met de geraspte kaas.
    5. Zet de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. En klaar is je lasagne.

    Tip: als je dit heerlijke gerecht als bijgerecht wilt eten, maak er dan een lekker stukje kabeljauw bij. Lekker in de pan bakken met roomboter en bestrooien met een beetje zout en peper. Wil je het vegetarisch houden maak er dan een goed gevulde salade bij.

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet