Voorkeuren

Maaltijd

vislasagne

Vis is heel gezond! En lasagne is heel lekker. Dus, gewoon vaker deze twee dingen combineren. Dit recept doet dit uitstekend. Met veel groenten en vis. Comfortfood op de gezonde toer! Misschien een beetje meer werk, maar dan heb je ook wat. Maak een portie extra die je zeker nog 4 dagen in de koelkast kunt bewaren en je kunt nog een avond smullen van deze heerlijke lasagne. 

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 1 pak volkoren lasagne bladen
  • 300 gram spinazie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram ricotta
  • 150 ml melk
  • 250 gram gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • Geraspte kaas, ongeveer 100 gram
  • Zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze 

  1. Fruit de ui en de knoflook. Snijd de tomaten en courgette in dunnere plakjes.
  2. Zet een grote pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Kook met de twee vellen tegelijk de lasagne bladen kort voor. Ongeveer 3 minuten per keer. Kook zo alle bladen en leg ze zoveel mogelijk uit elkaar op een plank of op een bord en zet even aan de kant.
  3. Bak de ui en knoflook kort aan in een pan met een flinke scheut olijfolie en bak na 1 minuut de spinazie mee totdat deze geslonken is. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Pak een grote mengkom en doe hierin de ricotta met de melk en roer goed door zodat het lekker smeuïg wordt. Voeg vervolgens de spinazie met de ui en knoflook toe (en de olie die in nog in de pan zit) en roer goed door. Doe er 1 tl zout en 1 tl peper bij en roer goed door. Zet deze aan de kant.
  5. Pak een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Begin met een laagje spinazieroom op de bodem en bedek deze met lasagnebladen. Op deze lasagnebladen leg je een laagje gerookte zalm, tomaten en courgetteschijfjes en doe er een klein beetje peper en zout op. Bedek deze laag vervolgens met spinazieroom zodat alles goed bedekt is. Begin dan met de volgende laag weer met de bladen en dan zoals hierboven beschreven staat. Eindig met spinazieroom en schijfjes tomaat met daar bovenop de geraspte kaas.
  6. Zet de lasagne voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en klaar is je heerlijke lasagne!

      Smakelijk!

      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet