Voorkeuren

Maaltijd

vispakketje

Dit vind ik zo lekker en het is zo makkelijk te maken. En weet je wat nog leuker is? Je kunt dit heel goed voorbereiden voor als je gasten krijgt. Je maakt het klaar en een kwartiertje voordat je aan tafel gaat zet je het in de oven. Die doet dan al het werk voor je. En hoe leuk is het dat je gasten nog een “cadeautje” open mogen maken? Dit is voor mij wel een favoriet.

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • Handje vol peultjes
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • 250 gram feta kaas in plakjes gesneden
  • ½ courgette in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • Verse basilicum
  • 4 vellen bakpapier

    Bereidingswijze

    1. Kook de peultjes in kokend water met een beetje zout, beetgaar. Dit is ongeveer 1 minuut.
    2. Leg een vel bakpapier neer. Wrijf deze een beetje in met olijfolie. Leg dan een kwart van de kabeljauwfilet op het bakpapier. Leg vervolgens 3 schijfjes tomaat en 4 schijfjes courgette bovenop. Bedek dan de bovenkant met schijfjes fetakaas. Leg er een aantal peultjes omheen. Doe dan een paar schijfjes knoflook erbij. Een klein beetje citroensap en een flinke scheut olijfolie. Maak het af met verse basilicum en peper en zout naar eigen smaak.
    3. Vouw de pakketjes dicht door 1 de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de “andere” zijkanten bij elkaar te pakken en deze een paar keer dicht te vouwen.
    4. Leg de pakketjes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor een kwartier.
    5. Haal de pakketjes eruit. Leg ze op een bord en serveer. Pas op met openmaken, er kunnen hete dampen uit komen.

      TIP: serveer er spaghetti bij of een heerlijke gevulde salade. Ook gebakken aardappeltjes zijn erg lekker!

      TIP: doe nog twee grote garnalen in het pakketje erbij als je een visliefhebber bent. 

    Smakelijk!!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet