waldorf lunchsalade

Een heerlijke salade die je een paar dagen makkelijk kunt bewaren en die heerlijk crunchy blijft. De dressing is sowieso al heerlijk dus die zou ik ook zeker maken voor andere salades.

 Je kunt de sterke smaak van de blauwschimmelkaas zelf sturen. Als je een gorgonzola toevoegt is de smaak minder intensief dan dat je een Danish blue toevoegt. Die keuze is dan aan jou. In dit recept heb ik de Danish blue toegevoegd omdat ik van een sterke smaak houd.

 In dit recept zie je gekookte kipdij filet staan. Dit vind ik de lekkerste variant kip voor deze salade. Deze is wel meer tijdrovend. Wil je het nog makkelijker maken voor jezelf, is gerookte kip ook heerlijk! Die kunt je kant en klaar kopen en hoef je alleen nog maar te snijden.

Ingrediënten voor 2 personen  

  • 1 kleine appel
  • ½ komkommer
  • 2 à 3 stengels bleekselderij
  • 30 gram walnoten
  • 2 stukjes gekookte kipdij (koken in kippenbouillon)
  • 1 citroen
  • 2 el mosterd
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 120 gram Danish bleu

Bereidingswijze:

    1. Snijd de appel in blokjes (met schil)
    2. Snijd de komkommer en de bleekselderij in blokjes of reepjes.
    3. Plus de kip in reepjes.
    4. Maak de dressing door de kaas te verkruimelen en deze in een kom samen met de mosterd, yoghurt en de honing goed te mengen. Knijp een halve citroen uit en voeg deze toe. Meng goed door voor een romige dressing.
    5. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed. De heerlijke salade is klaar.

    Terug naar overzicht
    © 2025
    Created by LR Internet