Voorkeuren

Maaltijd

winterse salade

Wat een heerlijke salade is dit! Met name lauwwarm. De combinatie van de linzen, de diverse groenten en de kruidendressing is heerlijk. Maak het nog af met bijvoorbeeld pompoenpitten of cashewnoten. Heerlijk voor de lunch maar ook zeker in de avond met een heerlijke kop tomatensoep.

Benodigdheden voor 2 personen 

  • Halve pompoen
  • Halve bloemkool
  • 2 kleine of 1 grote zoete aardappel
  • 2 kleine rode uien of 1 grote
  • 1 opscheplepel gekookte linzen
  • 1 el cajunkruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Eventueel een snuf gerookte paprika poeder
  • Flinke scheut olijfolie

Voor de dressing 

  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el diverse verse kruiden zoals dille, basilicum, bieslook, peterselie
  • Een flinke snuf zout
  • 1 stengel bosui

Bereidingswijze

      1. Maak de bloemkool, pompoen, uien en zoete aardappel schoon en snijd in grove stukken.
      2. Doe alles bij elkaar in de ovenschaal en doe vervolgens alle kruiden erbij. Schenk er de olijfolie bij en roer alles goed door elkaar.
      3. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
      4. Maak ondertussen de dressing door de verse kruiden fijn te snijden, de bosui in dunne ringen te snijden en de knoflook uit te persen. Doe alles samen met de olijfolie, zout en de yoghurt in een bakje en roer goed door. Zet vervolgens aan de kant.
      5. Als de groeten klaar zijn, schep je deze op een schaal. Doe de linzen erbij en sprenkel de dressing naar eigen smaak eroverheen.
      6. Maak eventueel af met pompoenpitten of cashewnoten.

      TIP: maak een dubbele  hoeveelheid zodat je op een ander moment ook nog een heerlijke salade hebt. Warm het een kleine beetje op of eet het gewoon koud! 

      Smakelijk! 

       

      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet