Voorkeuren

Maaltijd

zoete aardappel gnocchi

Gnocchi vind ik heerlijk! Met name als een voorgerecht bij een Italiaans diner. Nu heb ik een variant gemaakt met zoete aardappel. Zoete aardappel is namelijk gezonder dan gewone aardappelen. Ze bevatten beide veel zetmeel maar zoete aardappel bevat meer vitaminen en mineralen dan gewone aardappel. In dit recept gebruik ik ook volkoren meel. En door de toevoeging van veel groenten in de roomsaus, is het een heerlijk gezond gerecht.

 

Benodigdheden

  • 300 gr zoete aardappel
  • 1 eidooier
  • 150 – 200 gr speltbloem
  • Peper en zout
  • 250 ml kookroom
  • ½ rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 rode ui in reepjes gesneden
  • 150 gram champignons in plakjes gesneden

Bereidingswijze

    1. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. Kook de aardappel gaar in een pan met heet water. Als de aardappel gaar is, leg je deze even apart om een beetje te laten afkoelen.
    2. Als de aardappel voldoende is afgekoeld pureer je deze met een stamper. Doe dan de eierdooier, zout en peper erbij en het meel (begin bij 150 gram) en meng alles goed door. Het moet een bal met deeg worden. Is dit nog niet het geval, meng er dan meer meel doorheen. Het moet uiteindelijk nog heel licht plakkerig zijn.
    3. Verdeel het deeg in zes stukken. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol er worstjes van, van ongeveer 1,5 cm dik. Snij er dan stukjes van, van ongeveer 2 cm en druk deze lichtjes in met een vork. Als de worstjes teveel aan je werkblad blijven plakken, bestuif dan nog eens met bloem.
    4. Breng in een ruime pan water aan de kook. Kook de gnocchi gaar in het water. Doe niet alles tegelijk in de pan, maar verdeel het. Ze mogen niet aan elkaar plakken. Als de gnocchi boven komen drijven, zijn ze klaar. Haal ze uit het water en leg ze op een bord.
    5. Doe voor de saus een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de ui, paprika en champignons gaar met een beetje peper en zout. Als de groenten lekker gaar maar nog een beetje knapperig zijn, schenk je de room erbij en laat je het op laag vuur een met de groenten gaar koken. Proef of er nog zout en peper bij moet.
    6. Doe in een koekenpan een ruime scheut olijfolie. Bak hierin de gnocchi krokant. 
    7. Verdeel de gnocchi over 4 borden en schenk er lekker veel saus over. Maak het gerecht af met fijngesneden bosui.

    TIP: Je kunt veel verschillende groenten bij dit gerecht doen. De combinatie van spinazie en tomaat is ook heerlijk. Vervang dan de paprika en champignons door de spinazie en tomaat in het gerecht.

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet